Sådan vælger du den helt rigtige solcellelampe

Solcellelamper er fuldstændig selvkørende og lyser ligeså kraftigt som almindelig udendørsbelysning på ren og skær solenergi. Solcellelamper passer selv til det nordiske vejr, endda også om vinteren. Du skal blot sørge for at købe en lampe, som er beregnet til denne slags lysforhold.

Med moderne LED-pærer er det muligt at skabe et ligeså kraftigt lys, som almindelig glødepærer, og dette med op til 10 gange så lang holdbarhed og et markant lavere strømforbrug.

Et skifte til solcellelamper kan derfor mærkes på energiforbruget og dermed pengepungen.

Dette skal du overveje, inden du køber
Som nævnt skal solcellelampen være indstillet til den mængde sol, du kan forvente på dine breddegrader. Derfor kan det være en dårlig idé at købe solcellelamper over nettet fra fx Kina eller USA, som har et helt andet antal soltimer end herhjemme.

Derudover er det vigtigt at den bruger LED-pærer, som har et markant lavere strømforbrug. Det er også en god idé, at kigge efter lithium-ion eller nikkel-metal hydride-batterier, som ligeledes har den bedste og længste levetid.

Materiale og vandtæthed kan også være vigtige faktorer, da lamperne i Danmark skal kunne modstå frost, vind og regn. Vælg derfor lamper af rustfrit stål, som har en høj Ingress Protection-værdi (IP).

Hvis du vil være sikker på at vælge den rigtige lampe, kan du derimod besøge Solarcamp.dk, som har  billige solcellelamper i høj kvalitet og designet til det danske klima. De har også skrevet en rigtig fin guide til, hvordan du vælger den rigtige solcellelampe.