Sådan finder du de helt rigtige døre til dit hjem

Det kan være en god ide at kigge på dine døre, hvis du skal i gang med at lave om i dit hjem. Hvis du vælger de rigtige døre, kan det nemlig være med til at give dig noget mere plads eller noget mere lys i dit hjem. Det er jo begge dele noget, som vi stræber efter i indretningen af vores hjem. 

Vi har lavet denne guide i samarbejde med virksomheden melholt.nu. De har mange års erfaring med at forhandle døre til danske hjem. Det er mange forskellige typer af døre, der alle er i en god kvalitet. 

1. Skydedøre kan spare plads

Bor du i et lille hus eller i en lille lejlighed, er det en god ide at overveje, om du skal sætte nogle skydedøre op fremfor at have almindelige døre. Ved almindelige døre skal du jo gøre plads til, at de kan åbne enten den ene vej eller den anden vej. Det behøver du ikke med skydedørene. Der skal der bare være plads til, at de kan glide langs med væggen. Det kan altså være en rigtig smart løsning. 

2. Franske døre giver mere lys

Hvis du gerne vil have mere lys i dit hjem eller gerne vil have mulighed for at se, hvad der sker i de andre rum, kan det være en god ide at sætte nogle franske døre i. De franske døre, hvor du enten har ruder halvvejs ned eller hele vejen ned, kan være med til at give noget mere lys til små mørke rum. Det kan for eksempel være din entre. 

Dørene kan også være smarte i forhold til, at du kan se fra det ene rum til det andet. Hvis dine børn ofte leger i stuen, mens du laver mad, kan det være rart, at du har mulighed for at se gennem døren, hvad de laver. 

3. Dobbeltdøre får rum til at hænge bedre sammen

Hvis du har flere stuer eller har en spisestue og en stue, kan det være en god ide at lave en dobbeltdør imellem. Når dobbeltdøren står åben, føles det næsten som om, at der ikke er nogen væg mellem de to rum. Det kan dog også være rart at have mulighed for at lukke dørene. Det kan både være af hensyn til varmen, og hvis man gerne vil dele sig op som selskab. Det kan være, at børnene går tidligere fra bordet for at lege inde i stuen.