En guide til valg af cykeltøj

Har du investeret i en ny, lækker cykel, så kommer du ikke udenom cykeltøjet. Det kan virke omsonst, men det er næsten umuligt at cykle længere ture uden den rette påklædning, og du vil ikke fortryde det, hvis du investerer i ordentligt cykeltøj.

Cykelbukser

Cykelbukser er først og fremmest et must. Uden dem får du let gnavesår og ondt i bagdelen, og det kan tage køreglæden fra enhver.

Kører du racerløb, skal tøjet være stramtsiddende, så der ikke er noget der blafrer i vinden – det bevirker, at du kan køre stærkere, og så er det desuden langt mere behageligt end løstsiddende tøj.

Er du mountainbiker, så er det en smagssag, om du er til stramme eller løse cykelbukser. Det vigtigste er, at der er en god pude, der kan tage af for nogle af de slag, du uden tvivl vil få, og som samtidig bevirker, at du sidder komfortabelt.

Om cykelbukserne skal være med eller uden sele er op til den enkelte og det samme gælder for korte bukser vs. lange bukser – og i sidstnævnte situation spiller vejret selvfølgelig også en rolle.

Cykeltrøjer

I princippet er en cykeltrøje ikke strengt nødvendig, men når du først har kørt med en, så er den svær at undvære. Fordelene er, at en cykeltrøje sidder tæt til kroppen, så du undgår tøj, der blafrer i vinden og desuden har trøjerne lommer bagpå, så du kan have småting med, fx dine nøgler, din telefon eller en müslibar.

Kører du ud på en dag med gråvejr, så kan det desuden være en god idé at tage en regnjakke med i lommen. En god cykelregnjakke fylder ingenting, og kan snildt være i lommen på din cykeltrøje. Køb gerne en jakke med klare farver, så trafikanter og andre cyklister kan se dig i gråvejret – både for din og deres sikkerheds skyld.