Du kan hjælpes af med dine åreknuder

Åreknuder kan være en utrolig generende ting. Dette både fordi det kan være smertefuldt og hæmmende. Men også af kosmetiske grund er åreknuder noget, som folk gerne vil af med.

Åreknuder er synlige, snoede og udvidede vener lige under huden på benene på ca. tre til fire mm i diameter. Knuderne opstår når veneklapperne ikke fungerer, og trykket i venerne stiger og udvides og dermed omdannes til åreknuder. Men heldigvis er der mulighed for at få behandlet åreknuder med moderne metoder. Hos Åreknudeklinikkerne er de Danmarks største center for behandling af åreknuder. Her foretaget mere end 2.500 behandlinger om året. På Åreknudeklinkkerne er de samtidig blandt de absolut førende centre internationalt med hensyn til forskning inden for området. Og på klinikkerne anvendes udelukkende behandlingsformer med videnskabeligt dokumenteret effekt og holdbarhed.

På Åreknudeklinikkerne kan alle former for åreknuder behandles. Metoderne der benyttes er enten operation, ultralydsvejledt skum, indvendig laser, Vnus Closure eller en kombination af disse behandlingsmetoder. Altid lægges der vægt på at fjerne alle de synlige åreknuder samt årsagen til disse.

Vnus Closure er den bedst dokumeteret af de nye behandlinger. En metode der er overordentlig effektiv, holdbar og giver stort set ingen gener i efterforløbet. Der er tale om, at den store vene på låret eller læggen, som er årsagen til åreknuderne, fjernes ved hjælp af et stort kateter, der indføres i venen gennem en kanyle, der med en radiofrekvens får venen til at lukke sig. Behandlingen med indvendig laser har været brugt siden 1998. Princippet er at man med laser i lokalbedøvelse brænder den store vene på låret eller på læggen, hvorefter kroppen selv fjerner disse vener. Ultralydsvejledt skumbehandling er en sikker og ganske effektiv metode til at fjerne åreknuder med.  Denne behandlingsmetode er smertefri, men bruges primært til personer, der tidligere er blevet behandlet. 

Ofte er en kombination af behandlingsmetoderne den bedste løsning, men på Åreknudklinikkerne er de eksperter i at finde den bedste løsning til de enkelte personer.